Bakanlıklarda devir teslim günü! İşte yeni bakanların ilk açıklamaları

0
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yemin töreninin ardından dün yeni kabine belli oldu. Bugün ise devir teslim törenleri gerçekleşiyor.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

İlk devir teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi törenle Mustafa Varank‘tan devraldı.

Kacır, “Türkiye’nin otomobili olan 60 yıllık rüya sizin sayenizde oldu. Gökdoğan gibi projeleri sizin sayenizde tamamladık. Organize sanayi ve teknoloji bölgelerimizin sayılarını bu dönemde artırdık. TEKNOFEST’ler bu dönemde gerçekleştirdik. Bunları şunun için saydım: Çıta çok yüksek. Ancak inşallah sizin ve Sayın Erdoğan’ın desteğiyle daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Bugüne kadar ekip arkadaşlarıyla kardeşçe bir ortamımız oldu, umarım böylece devam eder. İnşallah Allah bize de sizin gibi bu bayrağı devrederken sizin gibi alnımız açık olur” ifadelerini kullandı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

İkinci töreninde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati’den devraldı.

Şimşek, “Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık tutarlılık öngörülebilirlik ve ulusalarası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel zemine dönmekten başka bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların jeopolitik gerginliklerin arttığı konjoktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” dedi.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, görevi Murat Kurum‘dan teslim aldı.

Özhaseki’nin törendeki konuşması şu şekilde:

5 yıl kadar önce bu odada bu koltukta bu makamda değerli kardeşime bu görevi devralmıştım. O güne kadar elimizden geleni yapmanın huzuru içinde ayrılmıştık. Süreç içerisinde de değerli bakanımı hep çalışırken gayret ederken gördüm. Teslim aldığı bayrağı ileriye doğru taşırken gördük bundan dolayı da mutluluk duyuyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra kendi özel hayatında ve daha sonra sürecek olan siyasi hayatında da başarılar diliyorum.

Ülkemiz deprem ülkesi bu gerçeklikten hareket ederek tüm planlarımızı ona göre yapmalıyız. Son 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde 6’nın üzerinde şiddetle vuku bulan yani yıkıcı teshiri olarak bir şiddetle devam eden sayısı 60’ın üzerinde. Ölen insan sayımız 130-140 bine yakın. Yüz milyonlarca dolar zararımız var. Eğer bu konuda biz de hazırlıklı olabilirsek ileriye doğru doğru adımlar atabilirsek ülkemizi sıkıntılardan bu belalardan kurtarırız.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

İçişleri Bakanlığı’nda yapılan devir teslim töreninde Ali Yerlikaya, görevi Süleyman Soylu’dan teslim aldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, “Aziz milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle yad ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şu ifadeleri kullandı:

Sayın bakanıma şükranlarımı sunuyorum. Hizmet bayrağını sizden devralmak bizim için bir onur. Edirne’den Hakkari’ye bayrağımızın dalgalandığı her yerde 85 milyon insanımızı huzur ve güven içinde yaşatmak, bölünmez bütünlüğü muhafaza etmek varlık sebebimizdir. Mavi vatanımızın her bir damlası bize emanet. Milletimizin her bir ferdi bize emanet. Biz milletimizin emrindeyiz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır. Bundan taviz verilmeyecektir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki devir teslim töreni de tamamlandı. Yeni bakan Yusuf Tekin görevi Mahmut Özer‘den devraldı.

Yeni bakan Yusuf Tekin, törende şunları kaydetti:

“Bundan yaklaşık 5 yıla yakın bir süre önce aranızdan ayrılmıştık. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarla yine burada bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye’deki maarif mücadelesi sadece bakanlık bürokratı olarak yürütülecek bir mücadele değil. Dışarıdan katkı yapmak da çok önemli bir iş. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza bizleri bu göreve layık gördüğü için şükranlarımı sunuyorum. Onun bize vereceği destek ve katkılarla çok güzel şeyler yapacağız. 2018’den bu yana Türkiye’de pek çok şey değişti. Önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını iddia ediyoruz. Üzerimize düşen ne varsa, sorumluluktan kaçmadan devam yapacağız.”

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, görevi Bekir Bozdağ‘dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Bozdağ, “Kendisinin yardımcısı olacağız, kabinemizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yılmaz Tunç, devir teslim töreninde şunları söyledi:

“Bu bir nöbet değişimi, bugün nöbet değişimini gerçekleştiriyoruz. Yeni kabinemiz hayırlı olsun, tüm bakanlarımıza başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. 21 yıldan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep adalet vardı. Adaletin temelinde de insan vardır. Ülkemizde demokrasinin güçlenmesi için önemli reformlara imza attık. İnsan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasına kadar sessiz devrim sayılacak icraatlara imza attık. Parlamentomuzda yeni ve sivil bir anayasanın yapılması için uzlaşmanın sağlanması önceliğimiz olacaktır.”

TİCARET BAKANLIĞI

Ticaret Bakanı Ömer BolatMehmet Muş‘tan görevi devraldı.

Bakan Ömer Bolat, AK Parti hükümetlerinin hepsinin bugüne kadar başarılı hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.

Türkiye’nin ihracatının 36 milyar dolardan 20 yılda 255 milyar dolara yükselmesinde herkesin katkısının çok olduğunu belirten Bolat, şunları söyledi:

“Ticaret Bakanlığımızın tüm yöneticileri ve çalışanlarının fikirleri ve katkılarından istifade edeceğim. Seçim bitti. Zorlu bir seçim süreci geride kaldı. Seçim gerginliği de geride kaldı. Artık Türkiye Yüzyılı başladı. Bundan sonra her şey Türkiye’miz için. Bakanlığımızın ve ekonomimizin paydaşları olan kıymetli iş dünyamızın temsilcileri, TOBB, DEİK, TİM, TESK, esnaf odalarımız, gönüllü kuruluşlarımız, MÜSİAD, TÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, İGİAD ve diğer bütün kuruluşlarımızla inşallah birlikte çalışacağız.

Dünyayı 2 buçuk yıl kadar kasıp kavuran Covid-19 salgınından dolayı ticaret piyasasında oluşan bazı olumsuz etkileri, tortuları, aşırı fiyat artışlarını tamamen kaldırmaya odaklanacağız. Halkımızın satın alma gücünün korunması konusunda enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan geriye gidişi, hep birlikte hükumetimiz olarak daha da hızlandırıp fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir.”

Reklam Alanı