Abdullah Duman 19 Mayıs’ı kutladı

0
1

19 Mayıs 1919 tarihi ve Türk gençliğinin bu bayramı kutlama tarihiyle ilgili bilgiler veren Çağın ateşini yakan adam olarak bilinen Abdullah Duman, “Kökü mazide gözü ati de olan kadim toplumların hayatlarında sayısız MİT’leri vardır. Bu MİT’lerin bazıları kederlendirir bazıları da toplumu atiye taşıyacak önemli şuurlanmalara zemin hazırlar. Her iki halde de alınacak ibretlik dersler vardır.” ifadelerine yer verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi.


Türk Milleti için önemli dönüm noktalarından birisidir. Kaderin kedere dönüştürülmeye çalışıldığı buhran yıllarında emperyalizme karşı bir kurtuluş meşalesinin Türk Milletini aydınlattığı gündür.


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Yörükler ile sohbetlerinde Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatından bahsettiği ve peygamberimizin Medine’ye hicretinden örnekler vererek güvenli bölgelerde bir istiklal ve hürriyet meşalesinin yakılması gerekliliğinden bahsettiği büyüklerimiz tarafından anlatılırdı.


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün
ifadesiyle 19 Mayıs 1919 tarihi, hürriyetimiz için Samsun’a bir HİCRET yürüyüşüdür.

Bu kutlu gün daha sonra Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurup bir kutsal emanet olarak, emanet ettiği Türk gençliğine bayram oldu.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ilk olarak 1926 yılında Gazi Günü olarak Samsun’da kutlanmıştır.

24 Mayıs 1935’de Atatürk Günü olarak resmiyet kazanmış,
20 Haziran 1938 tarihinde “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlandı.
12 Eylül 1980 darbesinden sonra da “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adıyla Türk Milleti ve Türk Gençliği tarafından kutlanmaya başlanmıştır.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu  vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve nice şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz.

Abdullah DUMAN
Türkiye Yörük/Türkmen Dernekleri Gönül Seferberliği Yürütme Kurulu Bşk.

Reklam Alanı