Ata Demirer’den Avrupa Yakası itirafı

0
2

Ata DemirerHülya Koçyiğit’in sunumuyla TRT 2’de yayınlanan ‘Film Gibi Hayatlar’ programına konuk oldu.

Yalnız bir çocukluk geçirdiğini ifade eden 48 yaşındaki oyuncu, “Biraz yalnızlığı tercih eden bir çocukmuşum, annem öyle söylüyor. Çünkü hem çocuk olup hem şişko olmak çok zor bir şeydi. Hacivat ile Karagöz’ün dünyası, dadı, falcı, külhanbeyi, mahallenin delisi bunların hepsini yaşadım, içinde büyüdüm. Çocukluğum kendi kendimi eğlendirmekle başladı. Bursa’ya borçluyum, çocukluğumun Bursa’sı çok renkli, çok katmanlıydı. Osmanlı da var içinde, Zeki Müren de var, Müzeyyen Senar da var, Güvercinler var, klavyeler var, Roman mahallesi var. O katmanların içinde büyüdüm. Şimdiki çocuklarımızın biraz şanssızlığı bu tip alaturka, insani ve geleneksel renklerden uzak büyümek zorunda kalıyorlar çoğunlukla şehirlerde. Sıkışıyorlar biraz. Ama onlarda da başka yetenekler çıkacak ortaya. 20-30 yıl sonra onlara teşekkür edeceğiz. Belki insan ömrünü 100 yılın üstüne çıkaracaklar buldukları şeylerle” açıklamasını yaptı.

“HATA YAPMIŞIM” 

Avrupa Yakası’nın hayatındaki dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Demirer, “Önce ‘hayır’ demek zorunda kalmıştım. ‘Turnelerde ben çok yoruluyorum, mutluyum da. Şimdi sırası değil, beni affedin’ gibi bir şey söyledim. Yarım ağızla. Bir tarafım da ‘oynasana’ diyor. ‘Avrupa Yakası’nın ilk yönetmeni Hakan Algün aradı, ‘Bak hata yapıyorsun, bir gel’ dedi. Gittim platoya Sinan Çetin’in yanına. Bir demo çekmişler, seyrettirdiler. İçeri girerken Gazanfer abiyi gördüm. Ben tabi öyle düşünemedim. Kadroyu saydılar ama canlı görmek başka bir şey kayıtta. ‘Tamam oynuyorum. Elimde ne varsa koyacağım, hata yapmışım. Ben bunda oynarım’ dedim. Çok da iyi oldu, iyi ki de oynadım, benim hayatıma yeni bir dönüm noktası kattı” açıklamasını yaptı.

“GÜLSE’NİN SENARYOLARI DERS GİBİDİR” 

Büyük kitleler tarafından tanınmasının, gösterilerin kapasitesinin artmasının yanı sıra senaryo yazmayı da burada öğrendiğini belirten oyuncu, “O kadar çok senaryo okudum ki, Gülse’nin senaryoları gerçekten ders gibidir. Durum komedileri, komedi senaryosunun dinamiğini, çatısını fark etmeden öğrenmişim. Orada okuya okuya bir antrenman oldu ve dizi biter bitmez ‘Eyvah Eyvah’ı yazdım. Uzun yıllardır bir örneğini görmedik Gülse haricinde, sitcom yapan daha gelmedi” ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı