Hipoglisemi nedir? Belirtileri nelerdir

0
5

Tıp tanımı olarak düşük kan şekeri olarak adlandırılan hipoglisemi isim olarak pek bilinmese de günümüzde oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Bazen vücutta kendini hiç hissettirmezken, bazen de ciddi bilinç kayıplarına kişiyi götürebilir. Peki, Hipoglisemi belirtileri nelerdir

İŞTE HAFİF,ORTA VE AĞIR HİPOGLİSEMİ BELİRTİLERİ

Hipoglisemi hafif, orta ve ağır olmak üzere üçe ayrılır. Bu sebepten dolayı belirtilerde şiddete göre değişkenlik gösterir. İşte hafif, orta ve ağır hipoglisemi belirtileri;

Hipoglisemi nedir? Hipogliseminin nedenleri nelerdir?

SIK ACIKMA

En büyük belirtilerinden bir tanesi sık acıkmadır. Kişi bu rahatsızlığı bünyesinde kolayca hissedebilir.
Hafif hipoglisemi yaşayan kişi de zaman zaman titremelerde meydana gelir.
Terleme ve çarpıntı gibi şikâyetlerde sıkça görülür.

SİNİR

Baş ağrısı
Çarpıntı
Soğukluk
Sinir
Terleme
Bulanık görme
Uyuşukluk gibi belirtileri orta hipoglisemi belirtileridir.

Ağır şiddetli hipoglisemi belirtileri;

Bilinç kaybı
Havale
Koma durumu

Hipoglisemi nedir? Hipogliseminin nedenleri nelerdir?

BELİRTİLERİ NELER?

Gereğinden fazla insülin ve oral anti diyabetik kullanmak hipoglisemiye neden olabilir. Özellikle yemek düzeni olmayan, gereğinden fazla egzersiz yapan, aşırı alkol tüketimi yapan gibi faktörler hipoglisemiye neden olur. Soğuk/ılık ortamdan çok sıcak ortama geçilmesi ve insülin enjeksiyonlarının yerini değiştirmek de diğer nedenler arasında bulunuyor.

NEDEN OLUR?

Reaktif hipoglisemi, diyabeti olmayan kişilerde yemeklerden bir müddet sonra oluşan ani kan şekeri düşmesidir. Kan şekerindeki düşme, özellikle karbonhidratlı besinler alındıktan birkaç saat sonra daha sıktır.

Hafif, orta ve ağır şiddetli hipoglisemilerde görülen belirtilerin neticesinde hipoglisemi atağı gerçekleşir.

HEKİMİN ÖNERDİĞİ TEDAVİ BİÇİMİNE UYULMALIDIR

Kan şekerini ölçme aleti sayesinde kan şekeri ölçülerek, neticesine göre belirtiler belirlenebilir. Kan şekerinin hemen ölçülmesi için olanak yoksa hekim açısından hipoglisemi şiddetine göre tedavi uygulamak gerekir. Tedavi biçimi, hipoglisemi şiddetine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden mutlaka olarak hekimin önerdiği tedavi biçimine uyulmalıdır.

Reklam Alanı